Парче от сватбената торта на лейди Даяна и принц Чарлз се продава на търг. Това се случва 40 години след емблематичната кралска церемония, съобщава британския "Sun".

Парчето торта е със забележителния грамаж от 800 гр. и размери 20x18 см. То е притежание на Мойра Смит, която е била камериерка на покойната кралица-майка. Иронично е, но сладкишът е издържал много по-дълго от брака на Чарлз и Даяна, отбелязва изданието.

Кралски драми: Кой успя да помири Кейт и Меган

Парчето е опаковано в красива кутийка, върху която има инициалите на двамата младоженци.
 

Тортата е декорирана със солидно количество глазура върху марципанова основа. Парчето е украсено и с няколко герба, сред които и този на кралската фамилия.  


"Въпреки, че е забележително, не препоръчвам на никой да изяжда това парче торта" заяви Крис Албъри, специалист по аукциони на кралски вещи.

Вдъхнаха нов живот на любимата дворцова градина на принцеса Даяна

Сватбената торта на принца и принцесата е била на цели пет етажа. Тя е правена в продължение на 10 часа и в украсата й са включени важни кралски символи, включително военните нашивки на Чарлз, изработени от захар. Също така върху нея е имало гербовете на Бъкингамския дворец, двореца Хайгроув и катедралата "Свети Пол". Сладкишът е бил дело на главния готвач на Кралските военноморски сили.

Лейди Ди и принц Чарлз се женят на 28 юли, 1981 година. Сватбата им е била гледана от телевизионните екрани от над 750 млн. души по целия свят.