Европа трябва да е сигурна, просперираща и с високи доходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който малко преди 15:30 ч. упражни правото си на глас в училището в Банкя. Той заяви, че резултатите от социологическите агенции трябва да се публикуват в медиите.
 
„Това е лицемерие. Не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, като излязат резултатите, медиите да пишат коя от тях не е познала резултатите или е давала лъжливи надежди или преднина на еди кой си“, коментира премиерът.

За какво гласуваха политическите лидери?
 
Трябва да има справедливост, не може да се лъже така безогледно и да се взимат огромни пари оттук-оттам, за да внушават нещо по време на кампанията. Честността е най-важното нещо. Хубаво е да си има, който си иска“, допълни той.

Каква е избирателната активност в страната?
 
„Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил да ми казват резултати. Като мине 20:00 ч. първо трябва да се види къде какво е по градовете и селата, възрастовите граници, да си направят партиите изводите, за да си продължат реформите в партиите. Ако има отговорни политически лидери, вляво, вдясно, в центъра, вторник започват финалните разговори за важните постове в ЕС - парламент, съвет, президент на ЕК, структуриране на мнозинства. Всички тези гласове и евродепутати, които ще отидат от България, къде и как ще се включат, къде България ще има полза - толкова много работа има“, коментира още Бойко Борисов. 

Без сериозни нарушения засега в изборния ден

Засега няма сериозни сигнали за нарушения, посочи още премиерът.