Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, главно в Северна България и планинските райони. Там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София - около 26 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
В планините ще преобладава слънчево време. На отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

През юли ще има валежи, температурите ще са от 10 до 39 градуса

Максималната температура на въздуха ще е 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
И в четвъртък времето ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще има временни увеличения, но само на отделни места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.



Климатолог с прогноза за времето през юли

В петък ще се усили вятърът от северозапад и ще е предимно умерен. Ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Над страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността по-значителни над Североизточна България и планинските райони, където на места ще превали и прегърми.
 
В събота ще продължи да духа северозападен вятър. Ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА