Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха достатъчно рано. В петък получихме от ЦИК машините, които трябва да бъдат удостоверени. Днес в 10.00 часа в Министерството на електронното управление ще започнат работата си екипите по удостоверяването им.

Това коментира в ефира на „Събуди се” Валентин Мундров, министър на електронното управление. Той подчерта, че машинно гласуване ще има.

„Смятам, че в рамките на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим възможността на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните избирателни комисии. Машините за гласуване са над 11 600”, добави той.

По думите му в Министерството на електронното управление е изградена защитена среда с изисквания и правила. „В нея никой не може да влиза с телефон”, уточни Мундров.


Той добави, че е професионалист и над 20 години се занимавам с информационни технологии. „Моята цел винаги е била да бъдат предоставени услуги на гражданите и бизнеса, така че да бъде улеснен животът им. С господин Йоловски сме достатъчно добър екип. В рамките на 9 месеца направихме добри неща за хората”, каза още той.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA