Задава ли се най-интересната лига?
Задава ли се най-интересната лига? / netinfo

След отминалите страсти от Евро 2016 и заслужената почивка, на която звездите от високата футболна сцена се наслаждават, се намираме в момент на привидно затишие. В разгара на лятната ваканция, без много шум спокойно си върви подготовката на отборите за поредния сезон във футболна Европа. Както винаги, фокусът на вниманието на запалякото ще бъде привлечено от петте най-вълнуващи шампионата – английската Висша Лига, испанската Примера дивизион, германската Бундеслига, италианското Калчо и френската Лига 1.

Приготовленията са в ход, големите помпат мускули, а малките подготвят хитри номера за неравната битка с по-богатите си конкуренти. След около месец завесата ще падне и пред многомилионната, а вероятно и милиардна аудитория на арената ще излязат скъпоплатените футболни гладиатори, за да се вкопчат един в друг в зрелищни сблъсъци. Умопомрачителният прогрес на технологиите пък ще ни позволи да им се насладим по разнообразни начини – в домашния уют пред телевизора, в бара с приятели или някъде на открито с картина от включените ни мобилните си устройства. Това е да си футболен фен във второто десетилетие на 21 век. Не е зле, нали?

В това си хоби, страст  или направо мания, доста хора откриха начин и за препитание. Популярността на спортните и в частност футболни залози расте почти с темпото на споменатия прогрес на електрониката. Предложенията на букмейкърските къщи се увеличават, успоредно с броя на запалянковците, които пробват да добавят нещо към месечния си доход на база футболните си познания. И през новия сезон тенденцията няма друг избор, освен да се запази. В това изобилие от възможности винаги е добре да се намери някой, който да канализира по полезен начин океанът от информация, така че тя да пои почвата на залозите, вместо да я наводнява. В тази именно роля влиза специализираният сайт https://betenemy.com , в който могат да бъдат открити предимствата и недостатъците на всеки един от достъпните в България букмейкъри. Особено нашумяло стана и обзора на Betenemy с информация за лимитирането на играчи от страна на лицензирания вече Bet365.

Един от най-интригуващите въпроси се е наместил в сърцето на пожелалата отцепление от обединена Европа добра и стара Англия. Като един същиски Бермудски триъгълник в родината на футбола бе очертан Великолепен мениджърски петоъгълник, който ще кръстоса шпаги в спор за трофея. След като вдигнаха пушек до небесата с битката си на терена и извън него в Испания, Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо се оттеглиха в антракт, но само за да се съберат на още по-тясното бойното поле на град Манчестър. Само на около 60 мили от тях и с малко повече стаж в новата за тях лига, край ливърпулската река Мърси плановете си за включване в битката крои винаги готовият за лудост и подвизи Юрген Клоп. Най-високите цели още в дебютния си сезон във Висшата лига посочи и Антонио Конте, който ще се разпорежда със сипещите се през широките пръсти на Роман Абрамович уж обезценени, но всъщност продължаващи да привличат като магнит английски паунди. В друг лондонски квартал, в близост до бързо нашумелия и скоростно утвърдил се в бранша италианец, отдавна се е разположил мосю Арсен Венгер, който усеща все по-голям дискомфорт поради липсата на трофеи и също ще опита да измъкне нещо от амбициозните пришълци, за да го пъхне в прашасалата витрина на неговия Арсенал.

Какви мачове само ни очакват, а?! При това дотук си позволихме арогантно да пренебрегнем настоящият шампион Лестър, конкурентът му от последния сезон Тотнъм, както и демонстриращите възход през последните години Саутхямптън, Уест Хям и опаричващият се Евертън. Въобще, в Премиършип отдавна е доказано, че всеки може да победи всеки и въпреки, че отстъпва пред тоталната евродоминация на испанските отбори, английското първенство продължава да приковава най-много внимание.

Наличието на споменатите пет големи имена в треньорския бранш, с подгласниците им Почетино, Куман, Билич и всички останали, които пропускаме, са на път да форсират още повече и без това големия интерес, и да превърнат Висшата лига в нещо като Лига на извънземните. За да стане такава й липсват може би само Диего Симеоне в комплект с Кристиано и Лео Меси... Което ни напомня, че на Албиона тази година ще гледаме още един исполин – Златан Ибрахимович.

Адреналинът на феновете на Висшата лига може да се покачи само при мисълта за серията големи сражения, които започват от следващия месец. Обратното броене е в ход, затова сега е време за пълноценна почивка и последните приготовления. Битката на колосите е много обещаваща и изглежда непредвидима. И ако все пак някой иска да опита късмета си с прогноза, може да потърси жокер от приятел в https://betenemy.com/bet365/ .