22 компании ще предложат стаж и работа на форума “Национални дни на кариерата” във В. Търново
22 компании ще предложат стаж и работа на форума “Национални дни на кариерата” във В. Търново / DarikNews.bg

22 компании ще се включат в дванадесетото великотърновско издание на форума “Национални дни на кариерата- добра кариера, добър живот”, който ще стартира на 28 март от 10 ч. в Пети корпус на Великотърновския университет.

Инициативата отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Със свои информационни щандове ще се представят фирми от областта на услугите, аутсорсинга, търговията, хранителната и автомобилната индустрия, ръководство на въздушното движение, банки, застрахователният бранш, туризма.

“Това е начин да покажем на младите хора, че има защо да останат във Велико Търново и в България, че тук има добре платени работни места”, каза ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Той съобщи, че университетът работи успешно с 10 фирми, които осигуряват работа и добро заплащане на студенти. “Те осигуряват заетост на около 1000 млади хора, които получават два пъти по- добро възнаграждение от професорите”, каза още ректорът.

Форумът “Национални дни на кариерата- добра кариера, добър живот” се провежда вече 15 години в страната. Той се организира в академични градове и позволява на водещи компании да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

“Нашата мисия е да създаваме такава среда, подходяща за диалог между работодатели и студенти. Особено ценна е възможността за стаж, тъй като младите хора изграждат ценни умения. Редица международни проучвания показват, че хората, преминали през стажове, имат шанса да изберат професия, която наистина им харесва”, обясни Надежда Ангелова от организаторския екип.