Туршията е един от най-популярните начини за консервиране на зеленчуци и плодове. Тя не само е вкусна, но и много полезна за здравето, тъй като съдържа много витамини и минерали.

istock

За да приготвите вкусна туршия, ви е необходимо да изберете свежи и зрели зеленчуци или плодове. Най-често използвани са краставици, моркови, царевица, чушки, целина, лук, домати, краставици, капия, карфиол и други.

Здраве в буркан: Защо трябва да хапваме туршия

След като сте избрали съставките, трябва да ги нарежете на подходящи парчета или филийки и да ги поставите в стъклени буркани. След това пригответе заливката, която може да включва оцет, вода, захар, сол, черен пипер, семена на горчица, кимион, лавров лист и други. Заливката се загрява и се изсипва върху зеленчуците.

istock

След като сте затворили бурканите, туршията трябва да се остави да се охлади и да се консервира за няколко дни преди да бъде консумирана.

istock

Вкусната туршия може да се сервира като гарнитура към основни ястия, като добавка към сандвичи или просто да се консумира като закуска.

istock

Туршията е не само вкусна, но и много полезна за здравето, тъй като съдържа много витамини и минерали. Тя е отличен начин да добавите разнообразие към вашето хранене и да се насладите на вкусни и здравословни зеленчуци през цялата година.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня