/ screenshot/vbox7
Според него крайният арбитър в спора между Доган и Пеевски ще бъде Върховният административен съд
От този час нататък, каквито и решения да вземе ЦИК по отношение на ДПС, те ще звучат като предизборен дразнител, но няма да имат правна стойност. Всичко е в полето на Върховния административен съд”. Това заяви журналистът Илхан Андай в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS относно казуса с регистрацията за изборите на двете фракции на партията.

Припомняме, че в 17.00 ч. в събота изтече срокът, който Централната избирателна комисия даде на двете коалиции „Движение за права и свободи - Ново начало" и „Демокрация, права и свободи - ДПС" да представят документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Това се наложи, тъй като според изискванията на Изборния кодекс една партия може да участва във вота само в една коалиция. В момента ДПС присъства и в двете коалиции.

Продължава регистрацията за изборите

„ВАС ще измие дори срама на ЦИК от безсилието и зависимостите. Ще извади казуса от батака. Говори и за двата момента – както за днешния срок, така и за евентуалното регистриране само на ДПС”, поясни журналистът.

По думите му ЦИК не е започнала работа по регистрацията в посочения час и ден, а доста по-рано.

„Така беше допуснато народни представители да превърнат фоайето на комисията в хостел. Там дори нощуваха депутати. Би било достойно и двата лагера да обжалват, а не само единият, а другият да предприеме ход с подписката – да отиде и да внесе искане – „ние сме ДПС и искаме да участваме на изборите”. Започнатият мач трябва да бъде завършен”, твърди Андай.

 „Пеевски успя да предизвика президента, да го изнерви и да го вкара в постоянен обяснителен режим. Това показва, че ако в ухото на Пеевски шушне евроатлантически началник, то определено си изпълнява мисията и изважда от релси държавния глава. Мисля, че Румен Радев се опитва да прокара в 51-ото НС негов проект, който да руши всичко останало. Целта е да си отвори едно свободно трасе за следващия парламент”, заключи журналистът.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня