Подписване на договори
Подписване на договори / Община Видин
В Община Видин бяха подписани договорите между кмета Огнян Ценков и фирмите – изпълнители на обществената поръчка с предмет „Изпълнение на инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и  изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Видин по четири обособени позиции”. На срещата присъстваха също и представители на Сдруженията на собствениците.
       
Изпълнител на първата обособена позиция „Град  Видин, ул. „Райна Княгиня” № 6” е ДЗЗД „Престиж-Парсек“. Общата цена на договора е 1 150 465,80 лева, с включено ДДС, а срокът за ипълнение е 210 календарни дни. По втора обособена позиция „Град Видин, ж.к. „Химик”, блок 20, вх. А, Б, В и Г“ изпълнител е „КИД Плюс“ ЕООД. Стойността на договора е 809 509,34 лева, като срокът за изпълнение е 210 календарни дни. „Билдинг груп“ ЕООД е избрана за изпълнител на трета обособена позиция „Град Видин, ж.к. „Строител” № 10, вх. А, Б и В“. Договорът е на стойност 875 248, 56 лева и ще бъде изпълнен в срок от 200 календарни дни.

Последната, четвърта обособена позиция, „Град Видин, ж.к. „Крум Бъчваров” блок 19, вх. А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З и И“ е с обща цена на договора 2 360 724,00 лева и със срок на изпълнение 280 календарни дни. Фирмата е „Строителна компания“ ЕООД.
Кметът на Общината, представители на фирмите – изпълнители и на Сдруженията на собствениците изразиха своята увереност за реализиране на дейностите по проекта качествено и в срок. Огнян Ценков подчерта, че с осъществяването на проекта ще се осигури повишаване на енергийната ефективност на сградите, по-чиста околна среда и променен градски облик.
           
Към настоящия момент по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, в град Видин са извършени строителни дейности на 10 жилищни сгради.