Проведоха кръгла маса в подкрепа на В. Търново за евростолица на културата
Проведоха кръгла маса в подкрепа на В. Търново за евростолица на културата / Дарик нюз, архив

Кръгла маса в Европейския информационен център във  Велико Търново подкрепи кандидатурата на региона за европейска столица на културата. Събитието бе част от кампанията на новосформираната „Гражданска мрежа за развитие на област Велико Търново“, в която участват Европейски информационен център, Център „Мария“ /Горна Оряховица/, Сдружение „Младежка толерантност“ /ГО/, ЦМЕДТ „Амалипе“, Сдружение „Виктория 04“  и Сдружение ЦРМД.

По време на кръглата маса представители на Информационния офис  разясниха целите, приоритетите и конкретните дейности, описани в апликационната форма, която има съществен принос при оценяването на градовете-кандидати. Гражданската мрежа, от друга страна, представи свои предложения за последващи дейности, с цел формиране на дългосрочно партньорство между участващите страни за културното развитие на областта. Срещата завърши с дискусия, на която бяха дадени предложения за обогатяването и разширяването на информационната кампания относно значението на кандидатурата за европейска столица на културата.

Кампанията на „Гражданската мрежа за развитие на област Велико Търново“ се осъществява в рамките на проект „Стратегическо планиране и конкретни застъпнически кампании: Основни инструменти за изграждане и развитие на организационния капацитет на гражданските организации“ към Института за регионални и международни изследвания по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.