/ Дарик Варна, архив
Окръжната прокуратура във Варна проверява сделката за т. нар.Дупка в морската столица на стойност 43,2 млн. лв. Това разкри председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов на заседание на правната комисия към местния парламент.

Проверката е на база разгласена пред медиите информация на опозиционна политическа сила. По разпореждане на прокуратурата от председателя на Общинския съвет са изисквани определени документи, уточни Балабанов.

"Демократична България" скочи срещу сделката за Дупката във Варна

Комисията остави без решение предложението на независимия общински съветник Григор Григоров Общинският съвет да прегласува решението си за закупуване на Дупката. „Нашето решение е взето недостатъчно мотивирано, без да е ясно по разпоредителната сделка кметът на кого трябва да преведе парите. Дори и към този момент никой категорично не може да каже кой е собственик на акциите на „ЦУМ Варна” АД”, заяви Григоров.

Варненската Дупка вдъхнови съветник да измисли политически виц

Съветникът е против общината да придобива дружествата „ЦУМ Варна” и „Порт Палас”, част от чийто капитал е теренът на Дупката, като предлага да се купи само земята. По думите му през последните 10 години фирмите са дружества без дейност, изпразнени от дейност и фалирали.  

Балабанов за сделката за Дупката: Замерят ни с калта, която сами забъркаха

„Решението е влязло в законна сила и изпълнено в цялост. Сделката е сключена и Община Варна вече е собственик на двете търговски дружества”, обясни общинският председател..

По негово предложение правната комисия реши да възложи на общинската администрация да подготви предложение за ликвидация на двете търговски дружества, след която имотите да влязат в патримониума на Община Варна. Следващата стъпка на местния парламент ще е обявяване на имотите за публична общинска собственост, посочи Тодор Балабанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК