Специална вечеря по случай Гергьовден ще предложи на гостите си изисканият ресторант “Акант Руж”. Шеф готвачът на заведението Георги Кралев е най-изявеният, талантлив и амбициозен от младия екип. Той е ученик на Йонко Дяков, който му е предал много от уменията си, но най-вече непрестанното си желание за откриване на нови вкусове, за създаване на нови, по-различни, но пригодени към българския вкус ястия.
За своята първа авторска вечеря Георги е избрал големия български празник. Всички ястия са автентично български, но презентацията е в модерен стил. Георги вярва, че мисията "българско гурме" е възможна и иска да го докаже.
На 6-ти май той ще предложи на клиентите на “Акант Руж” свое бутиково меню - свежа пролетна салата с корнишони, смесени зелени салатки, тиквички, репички, пъдпъдъчи яйца и тиквени семки, агнешки дроб, маринован в коняк, с крем печен праз, гратен от сладък картоф, крем от целина и агнешко жу, печено агнешко филе с ризото от джоджен и сушени домати, ливерсуп в масло с овчи кашкавал, перлени лукчета, емулсия от печен пипер. Финалът на вечерята също е блестящ - торта „Захер”, приготвена по оригинална виенска рецепта.