Йорданка Христова открива Панаира на занятите
Йорданка Христова открива Панаира на занятите / netinfo
Йорданка Христова ще пее на откриването на Панаира на занаятите. 11-то издание на форума стартира на 1 август и ще продължи 3 седмици. По време на панаира ще могат да бъдат видени произведенията на дърворезбари, керамици, тъкачи, майстори на кожена пластика и рисувана коприна, стъклописци и грънчари. За първи път ще бъде представен и най-добрият майстор на лули в България – Георги Тодоров. Със собствено ревю по време на панаира ще участва Цено Вутов – Феликс.

Организаторите ще връчат и традиционните награди за най-добри сувенир и уникат. Посетителите на панаира ще могат да гласуват за всички сувенири, които ще бъдат изложени. От 15-те, събрали най-много гласове, журналисти ще изберат победителя. Победителят в конкурса за уникат ще бъде излъчен от жури, което включва двама художници и председателят на организационния комитет на панаира Веселина Савова.

Савова обвини кмета Кирил Йорданов в лицемерно отношение заради отказа на общината панаирът да се проведе в Морската градина до аквариума или в пространството от слънчевия часовник към централния плаж. В същото време Савова получавала писма от градоначалника, в които той изразявал подкрепата си към изложението.

За пета поредна година панаирът ще се проведе в т. нар. „дупка” на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и ул. "Батенберг", където скоро трябва да започне изграждането на ЦУМ. Според Савова условията там въпреки усилията на организаторите не са подходящи за подобен форум. През ноември след местните избори тя ще внесе в новия общински съвет предложение за определяне на постоянно място за провеждане на панаира на занаятите.