Все още не е овладян пожарът край Дъбово
Все още не е овладян пожарът край Дъбово / netinfo
Все още не е овладян пожарът край мъглижкото село Дъбово, съобщават от пресцентъра на полицията.

Силите на пожарна, Министерство на отбраната, Държавно лесничейство, Дирекция “Гражданска защита” извършват гасителни действия на два фронта в района на Дъбово.

От тази сутрин е започнало разширяване на минерализованите ивици в направление височината “Малтепе” и в подножието на Стара планина, северно от гара Дъбово с два булдозера “Каматцу”,  прилагане на гасителен способ “палене на насрещен огън” и пожарогасене с противопожарни автомобила и пет самолета на частни фирми. Извършва се и гасене на низовите пожари на ръка. Няма значително разширение на засегнатата територия в този район, но пожарът все още не е овладян.

През нощта е извършено наблюдение на възобновяващи се огнища в землищата на селата Ягода и Шаново. Там в момента се извършва пожарогасене на вътрешни огнища.

Населените места в района на пожарите не са застрашени.

Междувременно от полицията съобщиха за пожар в суха трева източно от Казанлък. Огънят е засегнал полумасивна постройка,  от която е изваден трудноподвижен възрастен мъж

В Раднево е възникнал пожар в къща, след като 29-годишният и собственик запалил в еда от стаите свещ и излязъл без да я изгаси. Изгорели са покривна конструкция, прозорци, врати и покъщнина, уточняват от полицията.