/ Община Стара Загора
В кампанията „Да бъдеш герой е в твоята кръв“ се включи кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, съобщиха от Общината.

Допълнителни строги мерки в Стара Загора: Забраняват събирането на повече от две лица на обществени места

Тя е организирана от Сдружение "Самаряни", Сдружение Моята еОбщина и Районен център по трансфузионна хематология (РЦТХ)-Стара Загора и се провежда в периода от 30 март до 5 април.

Тодоров пристигна в Районния център и премина през всички процедури по дезинфекция, мерене на температура, провеждане на интервю и т.н. „Включих се в тази кампания, защото въпреки извънредното положение, трябва да бъдем солидарни.

Затягат мерките срещу коронавируса: Въвеждат вечерен час в област Стара Загора

Тази кръв за някои означава живот. Трябва да се радваме, че сме здрави и да помагаме, когато можем. Трябва да сме съпричастни с каузата, в крайна сметка животът продължава“, сподели Живко Тодоров. Заедно с него в кампанията се включи и секретарят на Общината Делян Иванов.

„Призоваваме хората да даряват кръв и след тази кампания, защото кризата няма да свърши скоро, а ще имаме нужда от кръв“, каза д-р Петя Матеева, директор на Районен център по трансфузионна хематология-Стара Загора.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Към момента няма регистриран болен от COVID-19 старозагорец

По думите й, имало желаещи да даряват, само за месец март са минали 78 безвъзмездни кръводарители
. Кръводаряване се извършва всеки делничен ден от 7.30 до 17.30 часа в Районния център.

За да няма струпване на много хора на едно място, в сградата не се допускат придружители на кръводарителите, а самите те влизат максимум по двама. Създадена е стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки кръводарител, както и на персонала.

Контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Стара Загора

Всички служители в РЦТХ-Стара Загора са снабдени и оборудвани с необходимите предпазни средства.