капачки
капачки / Пресцентър
 В Сливен стартира благотворителна кампания кампания „Капачки за добри дела”. Целта на начинанието е събиране на пластмасови капачки, които да бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства да се реализират  различни каузи в полза на града. За старт на кампанията организаторите са избрали специализирана техника, която да бъде купена и дарена на неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

Кампаниите за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел набират все по-голяма сила в цялата страна. До момента в много сливенски училища, детски градини и държавни учреждения се събираха капачки, които по-късно бяха дарени за различни каузи в други градове в страната. Кампанията „Капачки за добри дела” бе създадена с идеята средствата, събирани от рециклирането на капачки, да остават в град Сливен.

Няколко заведения в града вече се включиха в инициативата, подкрепа са заявили  и от ППМГ „Добри Чинтулов.

Всеки, който желае да се включи в кампанията, може да донесе своите пластмасови капачки в сградата на ОУ „Христо Ботев” в делничните дни в началото на всеки месец (1-10 число), във времето от 8 до 17ч.

На официалната страница на кампанията https://www.facebook.com/KapachkiSliven/ веднъж в месеца ще бъде обявяван съботен или неделен ден, в който желаещите ще могат да предадат събраните количества капачки в офис на адрес: ул. „Драгоман“ . Първата такава дата е обявена за 21.04. (събота) от 14 до 16ч.