Дариха Бойко Борисов с меч за „триглавата хидра”
Дариха Бойко Борисов с меч за „триглавата хидра” / снимка : Виктор Кадири /

Меч с надпис Ultima ratio regum /”Последното средство на краля”/, с който – цитирам - да сече триглавата хидра, получи неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от местната структура на партията при гостуването си в Раковски днес.

 

Той посети катедралния храм “Пресвето Сърце Исусово” заедно президента на Европейската Народна партия Вилфред Мартенс, председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутата Румяна Желева.

Мартенс получи от домакините чан, с който да гони зли духове. Дарове имаше и за Цветанов и Желева – юбилейна монета от 5 лева и икона.

Пловдивският владика  Николай даде официален обед на гостите в Митрополията, въпреки че Мартенс е католик, а преди време митрополитът скандално заяви, че папата е еретик.

 

Дариха Бойко Борисов с меч за триглавата хидра
netinfo

Председателят на ЕНП и ръководството на ГЕРБ ще имат по-късно среща с кмета на Асеновград Христо  Грудев. След това гостите ще посетят Бачковския манастир, а в 18.00 тази вечер в Пловдив ще връчат членските книжки на   нови членове от Пловдивска област, сред които и шестимата, напуснали публично ВМРО-Асеновград.