/ dariknews.archive
985 000 лева ще струва ремонтът на авариралия мост в Червен бряг на пътя за село Горник. Това обясни пред медиите областният управител Мирослав Петров. Той каза, че срокът за извършване на ремонта е от три седмици до месец, но той може да започне след процедурата за избиране на изпълнител.

Протест предстои при разрушения мост над река Искър в Чомаковци

„За да се извърши укрепването на моста е необходимо изграждането на една шпултова ограда - П-образна рамка около компрометораната основа на моста и укрепването й, и в същото време в единия край на моста с подпорни съоръжения да се укрепи и другата му част.

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

Проблем са кариерите, които се намират от едната страна на моста, в която подхода към него е значително удължен. По тази причина се оскъпяват и материалите, транспортирането и самото изграждане.

Областният управител проведе работна среща с кмета на община Червен бряг инж. Вълов

Тъй като ще се извършат строително-монтажни работи в самото речно котито, ще е нужна и специализирана и скъпа техника, с която да се извършат дейностите по съоръжението“.

Комисия направи оглед на авариралия мост в Червен бряг и предприетите мерки (СНИМКИ)

Областният управител каза, че срокът за изпълнение на ремонта в зависимост от метеорологичните условия е от три седмици до един месец. Народният представител Пламен Тачев увери, че се ангажира да съдейства на Община Червен бряг за максимално съкращаване на процедурата по избор на изпълнител, след отпускане на средства. Тачев увери още, че ще следи от близо решаването на този тежък проблем за жителите на Червен бряг и региона.

Мирослав Петров: Очаквам апликационна форма от кмета на Червен бряг, за да я изпратим в МКБА

Мирослав Петров коментира и обявения граждански протест в региона:
„Община Червен бряг е депозирала молба от Инициативен комитет за протестни действия във времето от 16:00 до 17:30 часа „във връзка с бездействието по повод ситуацията“.

Мирослав Петров: Ситуацията в Червен бряг е под контрол

„Ние имаме връзка с представителите на този стачен комитет и ще им бъде обяснено, че каквито и действия да предприемат те, това е процедура, която ние не можем да съкратим или да избегнем. Проблемът там е общински. Аз нямам тема с тези хора така, че кметът на Червен бряг ще разговаря с тях“, каза още областният управител на Плевен Мирослав Петров.