Талантите на Дарис с 9 титли и медали от Купа Албена 2013
Талантите на Дарис с 9 титли и медали от Купа Албена 2013 / Личен архив

Напредък и добри резултати показаха каратеките от клуб "Дарис"- Кюстендил на семинара и турнира за Купа "Албена 2013". Участваха 8 състезатели и треньорът им Борислав Иванов. Семинара бе под ръководството на шихан Фернандо Серано от Испания.
Карате клуб "Дарис" се класира на 6- то място в комплексното класиране, като спечели 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала, в конкуренция на 163 каратеки от 18 клуба.
Шампиони, отборно на ката- родени 2005/ 2004 г., станаха Георги Матуски, Александър Стефанови Владимир Назъров. Матуски спечели два сребърни медала в индивидуалната надпревара, като се класира втори на ката и на кумите, в категория до 28 кг.
Вилхем Вилхемов, Иван Иванов и Бойко Парлапански се класираха втори на ката- отборно, при родените 2003/ 2002 година. Вилхемов и Парлапански се окичиха с бронзови медали на ката- индивидуално.
Иван Иванов спечели Купа "Албена" на кумите, в категория до 30 кг. Вилхем Вилхемов е втори при 40- килограмовите.
Златен медал за "Дарис" завоюва и Симеон Стойчев на кумите, при юношите старша възраст, категория до 57 кг. Той е от Русе, но се състезава за кюстендилския клуб.
"Много съм доволен от децата и играта им. Демонстрираха голям напредък от юни досега. Има ефект от това, че лятото не почивахме, а тренирахме упорито. Някои от тях победиха по- големи с година съперници", коментира пред Дарик треньорът Борислав Иванов.
Каратеки от "Дарис" ще участват от 13- 15 септември на семинар с главния селекционер и треньор на турските национални отбори Левент Айдемир, който ще се проведе в Каварна и ще завърши отново със състезание.