Крадец на велосипеди, китара и дамаджана с ракия остава в ареста по искане на Районна прокуратура - Дупница
Крадец на велосипеди, китара и дамаджана с ракия остава в ареста по искане на Районна прокуратура - Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Районният съд в гр. Дупница уважи искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Жеко Г. - рецидивист, извършител на домови кражби. За времето от 14.06. до 02.07.2016 г. в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление, обвиняемият отнел чужди движими вещи от различни граждани, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.
Сред откраднатите вещи са пет велосипеда и юношеско колело с два амортисьора. Рецидивистът задигнал монитор марка „Beno", електрическа китара с усилвател в калъф, соковарка, а в допълнение и стъклена дамаджана с оплетка, пълна с ракия.
Жеко Г. е с обремененото съдебно минало, като през 2013 г. е осъден за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода" в размер на една година и осем месеца, което е изтърпял при „строг" режим в затвор, информира пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.