ГЕРБ се жалват от незаконна агитация в смесените секции
ГЕРБ се жалват от незаконна агитация в смесените секции / Дарик радио,архив

Две жалби от ПП ГЕРБ за нарушения в смесените секции в Кюстендил и за незаконна агитация в Дупница са подадени до РИК Кюстендил.В сигналът, подписан от Кирил Калфин се казва:

"Подавам настоящата жалба срещу лицата - Рая Димитрова и Стефан Лазаров, които в изборния ден - 12.05.2013г., в грубо нарушение на. 133, ал. 6 от ИК извършват предизборна агитация за ПП „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" в секции с № №1, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 23, 50, 58, 59 и 60, като извозват роми от кв. „Изток" до посочените секции с лек автомобил, с рег. №КН 60 29, марка ФОЛКСВАГЕН „Поло", тъмно - син и пред помещенията за гласуване демонстративно им посочват номера на "Коалиция за България" в интегралната бюлетина".

ГЕРБ се жалват от незаконна агитация в смесените секции
netinfo

Втората жалба , подписана от Емил Гущеров ,пише:
" В щаба на ПП ГЕРБ Дупница постъпиха сигнали, според червен автомобил ,, марка „Форд" с регистрационен номер КН 3596 ВВ се използва за незаконна агитация в полза на „Коалиция за България", както и че в него се купуват гласове в полза на същата коалиция. От 7.00 часа тази сутрин без прекъсване въпросният автомобил извършва многобройни курсове и превозва избиратели от махалите, намиращи се в близост до професионална гимназия „С. П. Корольов" в гр. Дупница. Във въпросното училище са разположени няколко секции, в които гласуват предимно роми. По време на курсовете щофьорът инструктира избирателите да гласуват с номера на „Коалиция за България" в бюлетината . В автомобила се раздават и пари".