В полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци
По обвинителен акт на Районната прокуратура в Кърджали е осъден 55-годишният стрелец от Сърница, за това, че в землището на село Душка, Община Черноочене, държал карабина, както и боеприпаси без разрешение, както и за заплахи с убийство, съобщиха от обвинението.

Предадоха на съд стрелеца от Сърница

Думите му били -  “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“. Той е признат за виновен за това, че на 30 ноември 2021 година обвиняемия се намирал в землището на селото. Той бил обявен за общодържавно издирване. 47-годишният мъж, който бил извел животните си на паша, забелязал, че той се движел из гората и държал оръжие в ръката си.

Също е признат за виновен и за това, че държал огнестрелно оръжие - пушка и осем броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Прокуратурата в Кърджали повдигна обвинения на стрелеца от Сърница

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районенния съд в Кърджали, на мъжа е наложено едно общо наказание за двете престъпления, а именно от 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години.

Той е с мярка за неотклонение - постоянен арест по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжната прокуратура в Хасково. Определението на съда е окончателно и влиза в сила от днес. 

Припомняме, че в полицейската операция за задържането и неутрализирането му участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът, обаче, бе задържан първо от овчаря в землището на кърджалийското село, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прераства в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка.

След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.