Май Манолова и зам.-министърът на околната среда Красимир Живков проведоха среща с кмета Валентин Димитров
Май Манолова и зам.-министърът на околната среда Красимир Живков проведоха среща с кмета Валентин Димитров / община Генерал Тошево
Омбудсманът Мая Манолова и зам.-министърът на околната среда Николай Кънчев ще посетят днес Генерал Тошево. В 11.00 часа в малката заседателна зала на общината общественият защитник ще се срещне с протестиращите от инициативен комитет „Против добива на газ в Община Генерал Тошево“.
 
Гражданите настояват за промяна на нормативната уредба, свързана с подземните богатства, даването на концесии и с оценката на въздействие върху околната среда.

От Русгеоком не се отказват от добива на газ в Добруджа
 
Жителите на Генерал Тошево протестират срещу инвестиционните предложения на „Русгеоком БГ" ЕАД за експлоатация на находището в тяхното населено място. След силен натиск и организирането на няколко протеста, те ще имат възможността на 17 декември 2017 г. да се произнесат на местен референдум, съгласни ли са в района им да има проучвания и добив на природен газ.

Готови са избирателните списъци за референдума в Генерал Тошево, кметът призова да се гласува

Според данните на Областната избирателна комисия гражданите с право на глас в община Генерал Тошево са малко над 13 500. За да е валиден референдумът, трябва да се съберат гласовете на 40% от избирателите, или минимум 5406 души.