/ община Шабла
Министърът на образованието Красимир Вълчев посети ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Дуранкулак. Той бе съпроводен от депутата Даниела Димитрова и началника на Регионално управление по образование Жоро Тошков.

В срещата взеха участие кметът на община Шабла Мариян Жечев, директорите на училищата в общината и специалисти от общинската администрация. Гостите бяха посрещнати от директора на училището Маргарита Тодорова.

Тя запозна гостите с историята на училището, успехите на учениците и учителите през последните години и някои от основните проблеми, които стоят за решаване.

На срещата бяха зададени много въпроси, както от министър Вълчев, така и от присъстващите учители и общественици. Дискутираха се проблеми на организацията на учебния процес, прекалената натовареност на учителите с водене на служебна документация,  особеностите  на училището в Дуранкулак, което е защитено и средищно.

Срещата продължи повече от час и половина, като министър Вълчев си отбеляза много въпроси, на които се ангажира да даде отговор.