Училищата в областта няма да минават към онлайн обучение
Масови проверки срещу фалшивите сертификати започнаха в Бургас.

БГНЕС

Екипи на полицията и Регионалната здравна инспекция влязоха в големите търговски обекти, а инспекцията идва ден, след като в Бургаска област бяха отчетени над хиляда на 100 хиляди заразени с COVID-19 на двуседмична база.

410 нови случаи на COVID-19 в Бургаско и девет жертви

Целта е да се установи отговарят ли данните в сертификатите на тези в личните документи. Управители на магазини коментираха, че не биха могли да противодействат по никакъв начин на опитите за влизане в търговските обекти с чужд документ за ваксинация, тъй като охранителите им нямат право да изискват лични карти.

БГНЕС

„Контрол се извършва - питаме и молим всеки един човек да покаже сертификат. Ние нямаме други правомощия. Не можем да проверим документи за самоличност. Това до някаква степен прави проверката нелегитимна. Защото всеки може да покаже какъвто си иска сертификат“, коментира Владимир Стоянов, който е управител на един от големите строителни хипермаркети в града.

БГНЕС

Въпреки високият ръст на заболели, училищата в областта няма да минават към онлайн обучение, реши Областният съвет по здравеопазване в града.

БГНЕС

БГНЕС