/ Организатори
За първи път в България ще гостуват Керъл Уинсенс - обявена за Кралица на флейтата от списание "Ню Йорк" и Никола Тюлие - солист-арфист на Филхармонията на Радио "Франс" в Париж
Четвъртото издание на фестивала „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ ще се състои от 4 до 7 август, съобщиха организаторите.

Организатори

Организатори

Програмата на фестивала ще включва три концерта в читалище „Светлина”, село Ковачевица и гала концерт в Неврокопска митрополия-Гоце Делчев.

Организатори

Организатори

Фестивалът отново ще даде сцена за изява на класически музиканти със световни кариери, които ще творят заедно сред великолепната природа на западните Родопи.
 

Сред участниците са световно известната американска флейтистка Каръл Уинсенс, арфиста на френското радио оркестър в Париж Никола Тюлие, виолончелиста Александър Сомов, водач на челите на филхармоничния оркестър на Страсбург, Франция, виолиста Румен Цветков - основател на Музикалния фестивал MurciArt в Испания, с почетен президент Пласидо Доминго и Вангел Тангъров - солист/първи кларинетист на Операта в Остин, щата Тексас.

Организатори

Организатори

Организатори

Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите Лора Чекоратова - пиано, Георги Вълчев и Никола Таков (цигулка) и Мариана Карпатов - мецосопран имат за цел да съчетаят вдъхновението от природата и красотата на архитектурния резерват село Ковачевица с велики творби на световната класическа музика.
 

Програмите ще се фокусират върху френска камерна музика с арфа, флейта и кларинет от Дебюси, Сен Санс, Равел и Форе, както и от съвременни композитори като Юко Уебаяши, Добринка Табакова и Даниел Паджет, чиито български премиери ще бъдат изпълнени в Ковачевица.
 

Цените на билетите са от 15 до 25 лева и могат да бъдат закупени на - www.epaygo.bg - чрез Epay, Easypay или на входа на залите.

Организатори

Организатори

Повече информация за "Неоптъпкана пътека" може да намерите на официалната страница на фестивала -  www.neo-path.com и Facebook - www.facebook.com/neopathbg