/ Istock
Всеки набляга на грижата за интериора, но забравя за външните повърхности, които непрестанно са изложени на агресивни фактори, като вредители, ултравиолетовите лъчи на слънцето, замърсявания и други.

За да запазиш екстериора на твоя дом, трябва да използваш подходящите за целта средства за защита на външни повърхности и облицовки, споделят от Мистър Бриколаж.

Защо е необходимо да извършваш защита и поддръжка на екстериорната част на домаи какви продукти съществуват за целта? Научи от Мистър Бриколаж в следващите редове.

Защо е важна защитата на външните повърхности?

Облицовките и конструкциите, разположени навън, са изложени на различни фактори, които могат да повредят тяхната цялост, функционалност и естетичен вид. Затова е много важно да им предоставиш качествена грижа с цел осигуряване на дълготрайност и запазване на свойствените характеристики, коментират от Mr-Bricolage.bg.

Когато избираш подходящи решения за екстериора, трябва много внимателно да прецениш какви са условията на околната среда, каква е облицовката, която искаш да предпазиш и какви са специфичните изисквания за поддръжка на конкретните материали.

Съвети от Mr.Bricolage при защита на екстериорната част от дома

От Мистър Бриколаж дават няколко основни съвети и решения за опазване на екстериора в непокътнато състояние:

1. Избор на подходящи плочки за външен монтаж

Заложи на плочки с антихлъзгащо покритие, което да гарантират добро сцепление и безопасност при намокряне. При опасност от ниски температури можеш да се довериш на плочки, устойчиви на минусови градуси.

2. Грижа за стенната облицовка

За целта може да използваш средства за саниране на стените, като висококачествени силиконови мазилки, грундове и фасадни бои за външна употреба.

3. Употреба на препарати

Може да използваш различни антимухъл препарати за среда на открито, които ще предпазят от плесен и мухъл.

4. Импрегниране на дървени конструкции

При ремонт на покрива, както и всякакви действия по поддръжка на дървени конструкции, може да използваш лакове за дърво, които имат водоустойчиво покритие и съхраняват материала от влага с цел дълготрайност, запазване на естетиката и функционалността.

5. Декинг върху зелените площи

Тази подова настилка е много подходяща за площите на открито. Могат да се използва върху зелени и метални повърхности. Облицовката се характеризира с много ключови предимства, като разнообразие от цветове и стилове, които да внесат елегантност в екстериора, устойчивост на ултравиолетови лъчения, гниене, влага и други, удобство при поддръжка. Декингът се характеризира и с безопасност, защото притежава противохлъзгащо покритие.

Това са основните решения, които от Мистър Бриколаж дават.