/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че е готов за предстоящата си среща със своя руски колега Владимир Путин, предаде АП. "Подготвям се за тази работа през целия си живот", каза Тръмп на среща със свои привърженици в щата Монтана. Той се присмя на журналистите, попитали го дали е готов за срещата си с Путин на 16 юли в Хелзинки.

75% от представителите на медиите, отразяващи митинга, "са напълно непочтени", отбеляза Тръмп вчера - деня, в който медиите в цялата страна запазиха минута мълчание в памет на петимата сътрудници на вестник в щата Мериленд, които бяха убити миналата седмица от мъж, който имал стара вражда с изданието.

Разкриха подробности около нападението срещу редакцията на вестник в Мериленд

Президентът на САЩ отправи остри критики по адрес на Европа заради, според него, недостатъчните разходи за отбрана и търговията, предаде ДПА. Съединените щати са "балъците", които плащат, за да пазят Германия, увери Тръмп. "Аз казах, знаеш Ангела (Меркел), аз не мога да гарантирам това, но ние ви пазим и това означава много повече за вас... тъй като аз нея зная каква закрила получаваме ние, като ви пазим", обърна се директно президентът на САЩ към германския канцлер. "Те искат да ги пазим от Русия и в същото време плащат милиарди долари на Русия" за петрол и газ, отбеляза Тръмп.

ЕС отговори на САЩ с ответни митнически мерки за някои американски стоки

Той обвини Европа, че "убива" Съединените щати в търговията и други области. "Те правят невъзможно правенето на бизнес в Европа, но идват и ни продават своите Мерцедеси и БМВ-та", каза президентът на САЩ. Европейският съюз предприе ответни мерки срещу САЩ, след като те наложиха мита върху вноса на стомана и алуминий, припомня ДПА.

На митинга Тръмп отправи остри нападки и по адрес на демократите, съобщи АП. Американският президент, например, нарече сенатор Елизабет Уорън "Покахонтас" заради нейните претенции, че има индианско потекло. "Покахонтас, ще ти дам 1 млн. долара, ако си направиш тест, за да докажеш, че си индианка", прикани Тръмп Уорън.

Тръмп се изложи с неуместна шега пред ветерани-индианци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Президентът на САЩ нарече Максин Уотърс, демократ от Камарата на представителите, "индивид с нисък коефициент на интелигентност". Уорън е смятана за потенциален кандидат на президентските избори в Съединените щати през 2020 г. Уотърс пък призовава от повече от една година за импийчмънт на Тръмп, отбелязва АП.
БТА