/ ThinkStock/Getty Images
За руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души
Цените на хотелските стаи в Хелзинки са се увеличили неколкократно за периода около срещата на руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп на 16 юли във финландската столица. Това съобщава в. "Хелзингин саномат", цитиран от ТАСС.

Русия е готова за диалог със САЩ, уверява Владимир Путин

В хотелите от веригата Сокос разликата в цената за двойна стая за периода 15-17 юли в сравнение със седмицата преди това достига 200 евро. В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на посещението на двамата президента и придружаващите ги делегации и журналисти също е голяма - за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, отколкото през предходната седмица.

Предстояща среща между Путин и Тръмп - очаквания и цели

По информация на изданието за някои хотели в Хелзинки, включително от веригата Хилтън и Скандик, в момента изобщо няма свободни стаи. Изпълнителният директор на веригата Скандик във Финландия Аки Кяюхки посочи, че възможността за резервиране е ограничена, за да може да има достатъчно стаи за представителите на международните медии.
 
Той допълни, че още идната седмица ще могат да се резервират нощувки. Кяюхки предупреди също така, че с наближаването на срещата между Путин и Тръмп цените на стаите в хотелите ще растат и ще надхвърлят обичайните за юли.

Тръмп ще повдигне "широк кръг от въпроси" на срещата с Путин

Изпълнителната директорка на общинската компания Хелзинки маркетинг Лаура Аалто заяви, че за руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души, повечето от които журналисти. По тази причина много от представителите на медиите ще пристигнат още през уикенда преди срещата.
БТА