Земетресение с магнитуд 3,5 по Рихтер е регистрирано днес следобед в 13.10 часа в земетръсния район Вранча в Източна Румъния, съобщава телевизия Диджи 24, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика.

Земетресението е било на дълбочина 72 километра с епицентър в окръг Вранча. Това е четвърти поред трус, регистриран днес в тази зона.

Три земетресения са регистрирани през изминалата нощ, съобщи телевизия Диджи 24, като се позова на Националния институт по геофизика. Най-силният трус е бил с магнитуд 3,3 по Рихтер и е регистриран в 3:19 ч. румънско (и българско) време.

След земетресението от 3,3 по Рихтер, което е станало на дълбочина от 147 км, Националният институт по геофизика е регистрирал още два труса с магнитуд 2,5 и 2,8 по Рихтер, информира Диджи 24.

От началото на месец май в Румъния са регистрирани 46 земетресения с магнитуд между 2 и 4,7 по Рихтер. Най-силното земетресение в Румъния тази година стана на 14 февруари в окръг Горж и бе с магнитуд 5,7, припомня медията.
София Георгиева/БТА