/ БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разговаря в Анкара с турския президент Реджеп Ердоган.

Разговорът между двамата в двореца "Чанкая" продължи един час, уточни Анадолската агенция. "За мен е удоволствие отново да се срещна с Ердоган. Турция е много важен съюзник. НАТО е солидарен с Турция, която е изправена пред сериозни предизвикателства в областта на сигурността", написа в Туитър Столтенберг и публикува снимка от срещата.
 

В разговора участва и турският министър на външните работи Мавлут Чавушоглу, с когото по-късно Столтенберг имаше отделна среща.
 

"С генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг разговаряхме по много различни теми, сред които - отношенията с НАТО и с ЕС, както и закупуването от наша страна на системата С-400. Обсъдихме и подготовката за срещата на президентите и премиерите от страните членки на НАТО, която ще се проведе в Лондон", написа от своя страна в Туитър Чавушоглу.
 
Последствията от плановете на Турция за разполагане на руската система за противоракетна отбрана С-400 са обезпокоителни. От Вашингтон заявиха, че ще наложат санкции, каза Йенс Столтенберг на пресконференция.
 

В изказването си в Анкара след срещата с турския външен министър, Столтенберг обяви, че НАТО иска да избегне условия, при които съюзниците взаимно си налагат санкции.
 
БГНЕС