Сирия: Журналистите пострадали при обстрел от турската страна на границата
Сирия: Журналистите пострадали при обстрел от турската страна на границата / БГНЕС, архив

Групата чуждестранни журналисти, посещаващи освободен от сирийската армия район, са били обстрелвани от турската страна на границата със Сирия, предаде сирийската агенция САНА, цитирана от Ройтерс.

Раненият в Сирия български журналист Борис Анзов разказа за обстрела

В групата е имало 33-ма чуждестранни журналисти. Четирима от тях са получили травми в резултат на обстрела от страна на сирийско-турската граница, съобщи началникът на руския център за примирието между враждуващите страни в Сирия генерал-лейтенант Сергей Куриленко, предаде ТАСС. Куриленко е информирало за случилото се американския Център за примирието, намиращ се в Аман, Йордания.

Група журналисти, сред които и българи, попаднаха под обстрел в Сирия

В изявлението на Куриленко се казва, че в резултат на обстрела, воден от района на село Бдама и сирийско-турската граница, са получили травми и наранявания четирима журналисти - от Китай, Канада, България и Русия.

Сирия обвинява Турция, че въоръжава бунтовниците и чуждестранни екстремисти, борещи се срещу правителството на президента Башар Асад. Дамаск многократно е настоявал Анкара да затвори границата си и да пресече притока на оръжие през нея, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА