Zvezde Grande
Zvezde Grande
С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - "Zvezde Granda". В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.
 

На първо място зрителите поставиха Шейла Зонич, която получава голямата награда  - продуциране на песен и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със семейството си в село Каменград близо до Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в "Zvezde Granda" твърди, че започнала да пее, когато се научила да говори. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Нейн ментор бе Цеца Ражнатович.

Zvezde grande


След деветмесечна битка, много работата и усилия от страна на менторите да осигурят на кандидатите най-доброто за тях, най-накрая триумфира най-добрата, а това според публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката спечели 132 014 гласа от публиката, докато Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с  71 187 гласували за нея.  17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го превърна в най-добрия сезон на музикалния конкурс до момента.
 

Звездният спектакъл бе излъчен ексклузивно на сайта на nova.bg

Предаването развълнува родната аудитория заради отличното представяне на талантливия българин Яни Янков. 27-годишният перничанин надви жестока конкуренция, за да си осигури участие в последния, 14-и кръг от състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи фурор сред феновете не само у нас, но и в съседна Сърбия.

Яни Янков
Яни Янков

Яни Янков излиза на финала на „Zvezde Granda“ в Сърбия (ВИДЕО)

За Яни участието в най-голямото музикално шоу на Балканите е сбъдната мечта. По време на предаването често залагаше на българския фолклор, който определя като изключително въздействащ. Янко е на 27 години и е единственият състезател, който идва от България този сезон, по-точно от град Перник. Завършил е гимназия и е обича да пее. Музиката е неговият живот, затова и в свободното си време обича да свири. Казва, че пее от душа, а най-голямата му слабост е сценичната треска. Мнозина го наричат "Наследникът на Шабан Шаулич", тъй като избира често песни на балканската легенда по време на състезанието. Янков споделя, че без подкрепата на съпругата и дъщерите си нямаше да му е лесно да сбъдне мечтата си и да се присъедини към шоуто, което следи от малък. Езиковата бариера не му пречи да изпълнява най-големите хитове на поп звездите.
 

„Покрай участието ми в Zvezde Granda виждам едно обединение и сред българите. Толкова много хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят успех и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа пак: дори да не спечеля, за себе си аз вече съм победител”, каза талантливият музикант преди финала. 

Яни Янков вдигна публиката в залата на крака още с първата си поява на сцената, при която изпълни една от най-известните песни на Шабан Шаулич - "Odlazis, odlazis".

Във втори кръг на финала бяха избрани 12 кандидати, сред които и българинът, един от Сърбия и седем от Босна Херцеговина. Българинът Яни Янков продължава в състезанието за класиране в трети кръг, като ще мери сили с още 11 претенденти за победата. При гласуването за първи кръг бяха отчетени от организаторите впечатляващите 200 000 гласа.

За трети кръг се класираха следните шест претендента за голямата победа: Miki Sekulovski, Đula Drini, Melisa Zjadić, Antonija Čerkez, Andrijana Petrušovska и Šejla Zonić.

Накрая останаха трима финалисти: Andrijana Petrušovska от Македония, Miki Sekulovski от Македония и Šejla Zonić.

Zvezde Granda е най-големият музикален конкурс на Балканите. На грандиозната сцена на шоуто таланти от целия регион показват своите вокални способности. Журито на този, 17-и, сезон се състои от: Цеца Величкович, Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич и Джордже Давид.

Насладете се на още едно прекрасно изпълнение на Яни с това видео от официалния профил на Zvezde Granda в Youtube:



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден