Силвестър Сталоун
Силвестър Сталоун / Gulliver/Getty Images
Прокуратурата на окръг Лос Анджелис започна разследване, за да установи дали да повдигне обвинение в изнасилване срещу холивудската звезда Силвестър Сталоун.

Обвиненията са за събития от 90-те години на миналия век. По законите на щата Калифорния давността за започване на съдебно преследване вече е изтекла.

Обвинение в посегателство и срещу Силвестър Сталоун

"Клиентът ми категорично отхвърля всички обвинения", заяви пред CNN адвокатът на Сталоун Мартин Сингър. "Лудост е, че полицията и прокуратурата оповестяват такава информация - хората може да решат, че има нещо вярно в нея", допълни Сингър.

През 2017 година американският актьор бе обвинен в принуждаване към секс на 16-годишна негова почитателка в края на миналия век.  Пострадалата разказала в полицията, че актьорът и телохранителят му я насилили в хотел Хилтън в Лас Вегас. После Слай я заплашил с физическа разправа, ако тя разкаже за случилото се.

Още двама актьори под лавината от обвинения в сексуален тормоз

През декември адвокатът на Сталоун Мартин Сингър каза, че жена е подала жалба в полицията, в която твърди, че е била изнасилена от актьора преди 27 години в офиса му. Същата жена е имал връзка със Сталоун през 1987 г. по време на снимки в Израел.  "Клиентът ми е напълно невинен", обяви и тогава адвокатът.

По законите на щата Калифорния давността за започване на съдебно преследване вече е изтекла.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Темата за сексуалните посегателства стана особено актуална в САЩ след  скандала с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен от десетки жени в посегателства, сред които и актрисите Аджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Последваха обвинения и срещу още редица звезди, сред които Кевин СпейсиДъстин ХофманРичард ДрайфусДжордж Такеи, Стивън Сегал,  Брет РатнърДжеймс Тобак,  Луи Си Кей, Морган Фрийман
БТА, БГНЕС, CNN