Протестиращи Париж
Протестиращи Париж / БГНЕС
Десетки хиляди демонстранти се събраха по призива на лидера на крайната левица Жан-Люк Меланшон на шествие по улиците на Париж, за да протестират срещу реформата на Кодекса на труда на президента Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Макрон: Жена ми е моята опора и е част от мен самия

Меланшон обеща "социален циклон" на опозицията срещу реформата на президента, надявайки се да събере многобройни поддръжници, както на 18 март, в разгара на кандидат-президентската кампания, когато в негова подкрепа по улиците излязоха 130 000 души, припомня АФП.

Протестиращи в Париж
БГНЕС

Оглавяваното от лидера на "Непокорна Франция" шествие потегли в ранния следобед с участието на активисти, дошли от цяла Франция.

Макрон: Отхвърлянето на ядреното споразумение с Иран ще бъде груба грешка

Френският президент, който няма намерение да отстъпи на натиска, официално парафира вчера пред телевизионните камери петте текста, променящи френския Кодекс на труда от над 3000 страници.

Протестиращи в Париж
БГНЕС

Реформата, която има за цел да направи по-гъвкав пазара на труда в страната, където безработицата е 9,6 на сто, улеснява някои от уволненията и позволява на компаниите да преговарят пряко със служителите, без участието на синдикати, по техните условия на труд.

 
БТА