/ ThinkStock/Getty Images
Подобряване на условията в училище по отношение на превантивните мерки за защита от коронавирус и намаляване на броя на учениците в класните стаи. Това бяха част от исканията, с които миналата седмица учащите се в Гърция излязоха на протест. Същото се очаква да се случи и днес в повечето градове в страната, съобщава МИА.

Повече от 800 училища в Гърция не функционират нормално, тъй като 148 са частично затворени заради регистрирани случаи на COVID-19. В други около 700 не се провежда учебен процес и са затворени, тъй като са окупирани от ученици, които настояват да бъдат изпълнени исканията им, свързани с превантивните мерки срещу коронавируса.

В затворените заради окупацията училища днес започва задължително дистанционно обучение, заяви министърът на образованието Ники Керамеос. Тя подчерта, че в съботните дни и по време на празници ще бъдат наваксани всички пропуснати часове.

Министърът смята, че всяка позиция и мнение са легитимни, но диалогът трябва да се осъществява с отворени училища. „Не може който и да било да пречи на достъпа до образование”, каза Керамеос. 
БГНЕС