/ iStock/Getty Images
Страната с близо 38 милиона жители е ваксинирала напълно 12,8 милиона души
Полша може да направи ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за някои хора от рискови групи, за да помогне да се предотврати евентуален нов ръст на инфекциите през август, заяви здравният министър Адам Неджелски, цитиран от Ройтерс.

Страната с близо 38 милиона жители е ваксинирала напълно 12,8 милиона души, но властите предупреждават за проблеми с убеждаването на неваксинираните да се имунизират.

Полша разхлабва мерките, за да могат хотелите да посрещат повече гости

"За съжаление се създава впечатление, че сме достигнали определен таван - трудно е да бъдат убедени колебаещите се, защото всички аргументи и други мерки вече са приложени", каза Неджелски пред католическото "Радио Плюс".

"Говорим за такива сценарии като превръщането на ваксинацията в задължителна за онези, които са най-застрашени от сериозните последици на COVID-19 - тук говорим за възрастните граждани, но преди всичко за лекарите", каза министърът.

Страната с близо 38 милиона жители е ваксинирала напълно 12,8 милиона души

Неджелски изтъкна ръста на новите случаи на COVID-19 във Великобритания, дължащ се на силно заразния вариант Делта на коронавируса.

"Това, което се случва във Великобритания, ще ни сполети след около два месеца - в нашия случай, има вероятност за четвърта вълна, която да ни залее през втората половина на август", допълни здравният министър.
БТА