/ Guliver/Getty Images
Доналд Тръмп смята за свое задължение да уреди корейския конфликт
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се размишлява върху две места за възможна среща през следващите седмици със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде ДПА.
 
"В момента уреждаме срещи", заяви Тръмп пред репортери. "Като място сме свели вариантите до две страни, ще ви уведомим", каза той и допълни, че срещата ще се състои "през следващите седмици".
 

Ким прекрачи демаркационната линия между двете Кореи (СНИМКИ/ВИДЕО)

След пробива в преговорите между Ким и южнокорейския президент Мун Дже-ин от по-рано вчера Тръмп заяви, че "през последните 24 часа са се случили доста положителни неща". Той обаче отказа да разкрие дали е разговарял с Ким Чен-ун. "Сега не искам да коментирам. Но имаме много добри работни взаимоотношения", лаконичен беше американският президент.
 

Guliver/Getty Images


След като през по-голямата част от миналата година Тръмп плашеше с оръжие заради севернокорейската ядрена програма и понякога наричаше Ким с обидни думи, президентът на САЩ каза, че "през последните няколко месеца нещата са се променили доста радикално".
 
Двете Кореи слагат край на войната тази година

На въпрос дали Ким, който изрази готовност да премахне ядрената си програма, е сериозен за мира, Тръмп отговори: "Не смятам, че играе игрички. Никога досега не се е стигало толкова далеч".
 

Guliver/Getty Images


Нова ера на мира: За какво се договориха Ким Чен-ун и Мун Дже-ин?

Президентът на САЩ определи себе си като "различен лидер" от предшествениците си. "Сега не е като при предишните правителства", каза Тръмп. "Ние не си играем". Той подчерта, че "натискът ще остане максимален", докато Северна Корея не приключи с премахването на ядрените оръжия.

Вчера на пресконференцията в Белия дом вчера с германския канцлер Ангела Меркел, Тръмп заяви, че смята за свое задължение да се опита да постигне мир на безядрен Корейски полуостров, добавя АП.
БТА