Ню Йорк таймс изпрати имейл по грешка на над 8 млн. души
Ню Йорк таймс изпрати имейл по грешка на над 8 млн. души / снимка: БГНЕС, архив

Близо осем милиона души получиха имейли от в. "Ню Йорк таймс", с които изданието им предлага специални отстъпки, ако премислят решението си да се откажат от абонамент, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Проблемът е, че офертата трябвало до бъде изпратена на само около 300 души, които решили да спрат абонамента си за вестника. Служител обаче по погрешка изпратил предложението до над 8 милиона души от списък с имейли за маркетингови цели, предава БТА.

Това обаче е само първият гаф, отбелязва АП. Вторият бе, че изданието пусна съобщение в социалната мрежа Туитър (Twitter): "Ако днес сте получили имейл от нас, свързан с прекратяването на абонамента ви за "Ню йорк таймс", игнорирайте го. Не е от нас".

Това създаде опасения, че хакери може да използват компютърната мрежа на вестника, за да изпращат спам, допълва Ройтерс.

Говорителка на изданието посочи, че съобщението все пак е от вестника, а причината е човешка грешка, като не са намесени хакери и сигурността не е нарушена. "Ню Йорк таймс" предлага намаление от 50 процента за 16 седмици при доставка на вестници в домовете.