Какво притежава Роман Абрамович
Какво притежава Роман Абрамович / снимка: БГНЕС

За първи път бяха разкрити пълни подробности за имуществото на милиардера и собственик на футболен клуб "Челси" Роман Абрамович.

44-годишният руснак, който притежава около 11 милиарда паунда, трябвало да декларира имуществото си преди предизборната си кампания. Той съобщил, че притежава 16 къщи, 72 милиона паунда в 22 банкови сметки и седем коли. Освен това той има шест фирми, сред които футболен клуб "Челси". Но Абрамович не бил длъжен да декларира флота си от частни самолети, армадата от луксозни яхти и двете си подводници.

Сред 16-те къщи са имението за 150 милиона долара в лондонския квартал Белгравия и три къщи във Франция, включително Chateau de Croe, купена за 30 милиона паунда. Освен това той притежава ранчо за 25 милиона паунда в Колорадо, част от което е и имение с 11 спални. Абрамович е собственик и на имение за 56 милиона паунда в Сейнт Бартс и имение в Холивуд за 12 милиона паунда, допълва БГНЕС.

Сред флотилията му от яхти са Eclipse за 600 милиона паунда, Pelorus за 100 милиона паунда и Seattle 100 за 13 милиона паунда.

Олигархът беше кандидат за депутат в Чукотка, в Далечния Изток. Неговият говорител изрази надежда, че списъкът ще изчисти "недоразуменията" относно богатството му.