/ iStock/Getty Images
10 души са поставени под карантина във френски болници и са подложени на допълнителни изследвания заради съмнения, че са се заразили с новия коронавирус, съобщи френският министър на социалните въпроси и здравеопазването Агнес Бузин, цитиран от ТАСС.

Коронавирусът заразява за ден (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Има три потвърдени случая на коронавирус във Франция. Тези пациенти са изолирани. Чувстват се добре. Чакаме да излязат изследванията им", заяви министърът и допълни, че вероятно в следващите седмици ще има нови случаи на болестта. Тя напомни да се спазват препоръките, издадени от Министерството на здравеопазването с цел недопускане разпространението на коронавируса.

В късния следобед днес предстои среща между френският премиер Едуар Филип и ресорните министри, след която ще стане ясно дали Франция ще вземе решение да прибере 800 свои граждани от Китай.

Папа Франциск се моли за заразените с новия коронавирус

В петък властите обявиха, че са хоспитализирали трима души - двама китайски туристи и един французин - със симптоми на новия вирус във Франция. Министерството на здравеопазването призова всички граждани, които се почувстват зле след пътуване до Китай, да се обадят на спешна помощ и да обяснят на оператора всички свои симптоми.
БГНЕС