/ БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей предупреди членове на управляващата Консервативна партия, че може да не се стигне до Брекзит, ако пречат на плана й за напускане на Европейския съюз, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки статия на министър-председателят във в. "Мейл он сънди".
 
"Посланието ми към страната този уикенд е просто: трябва да не изпускаме от поглед целта", пише премиерът. "Ако не го направим, рискуваме да се окажем без никакъв Брекзит", добави тя.
 
Британското правителство представи плана си за отношенията с ЕС след Брекзит

През изминалата седмица Мей се опитваше да получи подкрепа за своя план за създаване на зона за свободна търговия с ЕС след Брекзита, на фона на оставки на членове на правителството й и критики от президента на САЩ Доналд Тръмп.
 
Великобритания предлага зона за свободна търговия с ЕС след Брекзита

В статията си тя подчертава, че засега не е видяла работеща алтернатива на този план, защото напускането на ЕС не бива да доведе до появата на твърда граница между Великобритания и Северна Ирландия. Мей обеща също да заеме твърда позиция по преговорите.
 
През юни: Британската кралица одобри закона за напускане на Европейския съюз

В четвъртък Тръмп заяви пред в. "Сън", че според него позицията на Мей в преговорите с ЕС "не е споразумението, за което хората гласуваха".
БТА