/ Gulliver/Getty Images
Бившият президент на САЩ Барак Обама се ядоса и повиши глас на група младежи, дошли да чуят речта му по време на предизборен митинг в подкрепа на Хилъри Клинтън в Пенсилвания, съобщава в. "Американ Мирър".
 

Gulliver/Getty Images


57-годишният Обама побесня, след като забеляза как група млади хора изобщо не го слушат, а активно чатят по мобилните си телефони. Той прекъсна речта си и се разкрещя: "Ало, на вас говоря! Да, точно на вас, младежи! На вас! Внимавайте!", обърна се той към тях и посочи групата с пръст.
 

На видео, което се появи в мрежите, се вижда, че след като успява да привлече вниманието им, бившият президент се обръща поучително към тях: "Тук не става въпрос за мен. Най-голямата опасност за демокрацията е, когато млади хора си мислят "О, това не ме засяга!" и не внимават".
 

Малко по-късно Барак Обама за втори път прекъсна речта си, ядосан, че присъстващите говорят на висок тон и заглушават думите му. "Стоп! Стоп! Стоп", повтаря той няколко пъти, докато аудиторията от "млади демократи" продължава да се надвиква.
 

Gulliver/Getty Images


"Ей, обръщам се към всички! Стига!", приканва публиката Обама, давайки воля на гнева си, и след кратка пауза продължава: "Чуйте ме сега! Казах ви да се концентрирате, а вие не сте концентрирани". "Всички да седнат и да млъкнат! Тихо! Седнете и млъкнете за секунда. Чуйте ме! Сега съм сериозен! Фокусирайте се и внимавайте в това, което ви казвам, защото, ако не се фокусирате, може да имаме проблеми. Не викайте, гласувайте", продължава с опитите си да привлече внимание той.
 

Политически наблюдатели обаче коментират, че за неловката ситуация виновен бил самият Обама. По време на 33-минутната си реч той не спрял да се хвали и говорел само за себе си. В един момент дори се оплакал, че губи гласа си, защото ...говорел прекалено много.
 

Gulliver/Getty Images


Барак Обама обаче не за първи път губи самообладание по време на политически мероприятия, припомня "Тема". През 2016 г. на предизборен митинг в подкрепа на Хилъри Клинтън във Файетвил, щата Северна Каролина, той нападна привърженик на Тръмп, който през цялото време го иронизираше шумно и предизвикваше смях сред аудиторията.
 

Gulliver/Getty Images