/ IStock
При представянето на новите кандидати за министерски постове в бъдещата администрация избраният президент Джозеф Байдън заяви, че всички предложени лица имат опит и „смело ново мислене”.

Върховният съд на САЩ отхвърли поредната атака срещу изборните резултати

„Някои от кандидатите са известни личности, някои за пръв път ще заемат важни постове. Всички те ще действат в съвършено нова обстановка и ще реагират на новите предизвикателства, възникнали пред страната.

Всички те притежават опит и смело ново мислене, но най-важното е, че те знаят как трябва да работи системата на управление и могат да работя в името на всички американци", каза Байдън.

Кандидат за ръководител на аграрното министерство е Том Вилсак, който заемаше същия пост при Барак Обама и два мандата е бил губернатор на щата Айова. Кандидат за министър на жилищното строителства и градоустройството е конгресменката от щата Охайо Марша Фадж. Ако бъде одобрена от Сената, тя ще стане втората афроамериканка на този пост в историята на страната.

„Тайм” обяви Джо Байдън и Камала Харис за „Личност на годината”

На поста министър по въпросите на ветераните Байдън предлага Денис Макдоноу, който бе ръководител на апарата на служителите в Белия дом при Обама, а за ръководителка на
Съвета по вътрешната политика към Белия дом - бившия президентски помощник по националната сигурност при Обама Сюзън Райс.


Специалистката по Китай Катрин Тей е кандидатка за представителка на САЩ в търговските преговори. При представянето й Джозеф Байдън отбеляза, че „въпросите на търговията ще бъдат сред основните за новата администрация". 
БГНЕС