Аржентина одобри втора ваксина срещу коронавируса 
Аржентина одобри втора ваксина срещу коронавируса  / IStock
Аржентинските власти одобриха използването на руската ваксина срещу коронавирус “Спутник V”, предаде местната тв TN, позовавайки се на Министерството на здравеопазването.

Очаква се самолетът с първата партида от лекарството да пристигне в Буенос Айрес в четвъртък, в 10.00-10.30 местно време.

Преди това Аржентина одобри използването и на ваксината на Pfizer.

Руският фонд за директни инвестиции (РФПИ) потвърди пред ТАСС, че Аржентина е първата държава в Латинска Америка, която официално регистрира ваксината “Спутник V” срещу коронавирусна инфекция на своя територия.



От фонда уточняват, че ваксината е регистрирана от Националната агенция за контрол на лекарствата, храните и медицинските технологии на Аржентина. Отбелязва се, че регистрацията е извършена по от ускорена процедура.

"Ваксината е получила регулаторно одобрение без допълнителни клинични изпитания в Аржентина въз основа на резултатите от третата фаза на клинични изпитания в Русия", се казва в доклада.

Според последните данни в Аржентина са регистрирани 1 555 279 случая на COVID-19, излекувани 1 379 726, загинали 42 254 души.

Превод и редакция: DarikNews