/ БГНЕС
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп говори на Националнния конгрес на Републиканската партия и разказа за своето детство в Словения и мечтата си да се премести в Америка, съобщава ТАСС.

"Като малка отраснах в Словения, която тогава беше под комунистическо управление. Само слушах за невероятно място, наречено Америка - земя, която представлява свобода и възможности. С годините целта ми беше да се преместя в САЩ и да изпълня мечтата си - да работя в модната индустрия", каза съпругата на американския президент.

"Дойдох в САЩ, когато бях на 26 години. Да живея и работя в страната на неограничените възможности беше сбъдната мечта. Но аз исках повече. Исках да бъда гражданин на тази страна. След десет години търпение, през 2006 г. се подготвих за теста и станах гражданин на САЩ. Все още това е един от онези моменти в живота ми, който ме прави много горда, защото чрез упорит труд и решителност успях да постигна собствената си американска мечта", продължи първата дама на страната.

Мелания Тръмп
БГНЕС

За удобство Националната конвенция на Републиканската партия на САЩ тази година се счита за проведена на 24-27 август.

Речта на първата дама стана основното събитие на втория ден от партийния форум. Той се проведе пред Белия дом в присъствието на жива публика.

Сред присъстващите беше и президентът Доналд Тръмп.

Мелания Тръмп
БГНЕС


Имаме нужда съпругът ми да бъде президент още четири години“, заяви Мелания Тръмп, хвалейки Доналд Тръмп, особено за реакцията на "ужасната пандемия" от Ковид-19, предаде Франс прес.

„Това не е традиционен политик. Той не само говори, а постига резултати“, каза първата дама, критикувайки, подобно на американския президент, отношението на медиите към него.

Тя обърна внимание на пораженията, причинени от вируса: "От март насам животът ни коренно се промени. Знам, че много хора се тревожат, и искам да знаете, че не сте сами", каза Мелания в словото си, произнесено в градината на Белия дом.

Обещавайки, че Тръмп ще направи всичко, което е по силите му, за да се погрижи за пострадалите, тя осъди атаките от лагера на демократите и "клеветите" на медиите.

Мелания Тръмп
БГНЕС


Мелания Тръмп засегна и темата за расизма и протестите, които разтърсват Америка, предаде ДПА.

Тя призна, че в историята на страна има примери за една "жестока реалност", но призова да се гледа в бъдещето.

Приканвам хората да се обединят по един цивилизован начин, така че да можем да работим и живеем по стандартите на американския ни идеал“, заяви тя.

Мелания Тръмп
БГНЕС

БГНЕС