Кръв и завързана битка във Финикс
Кръв и завързана битка във Финикс / netinfo
Плеймейкърът на Финикс Сънс Стив Неш изгледа от пейката последните секунди на поражението на неговия тим със 106:111 от Сан Антонио в Мач №1 от най-интересната плейофна двойка в полуфиналите на Западната конференция в НБА. Причина за това стана кръвта, шурнала от носа му след сблъсък с Тони Паркър.

„Нямаше какво да направя,” заяви Неш след двубоя. „Очевидно бе неприятно, но просто бе извън моя контрол.”

Тиъм Дънкан записа 33 точки и 16 борби, а Паркър добави 32 точки.

Неш завърши с 31 точки, но пропусна решителни 45 секунди от последната минута в мача, заради кървенето на носа му. Раната бе зашита с шест шева след срещата.

Амари Студемайър вкара 20 точки и взе 18 борби за Финикс, но стрелбата му бе много слаба. Леандро Барбоса добави 18 точки за Слънцата.

Мач №2 е в нощта на вторник срещу сряда отново във Финикс.

В друг, не по-малко интригуващ двубой, Кливлънд измъкна успех с 81:77 от Ню Джърси в първи мач от полуфиналната серия между двата отбора в Източната конференция. Въпреки настинката, от която се оплакваше звездата на домакините ЛеБрон Джеймс, тимът на Кавалиърс успя да се наложи с помощта на сериозна защита. Джеймс бе най-резултатен за Кливлънд с 21 точки, 17 добави Лари Хюз, а Дрю Гуудън реализира 14 точки и 14 борби. За Ню Джърси Винс Картър завърши с 21 точки и 13 борби.