Десислава Иванчева
Десислава Иванчева / БГНЕС
Апелативният спецсъд решава дали  кметът на столичния район „Младост” Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и предшественикът на Иванчева на поста Петко Дюлгеров да останат в ареста. Миналата седмица съдът им наложи мерки за неотклонение "Задържане под стража".

Прецизирани са обвиненията срещу Иванчева и Дюлгеров

Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани миналата седмица при акция на спеспрокуратурата и новата комисия за борба с корупцията. На Иванчева е повдигнато обвинение за подкуп в особено големи размери, а другите двама са сочени за нейни помагачи.


Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават за постоянно в ареста

Според разследващите от предприемач е бил поискан подкуп от 500 000 евро, а първата част от сумата - 70 000 евро, била дадена миналата седмица.

Разкриха подробности около разследването за кмета на „Младост“

След това Иванчева и Петрова бяха арестувани в при зрелищна акция, а прокуратурата посочи, че в колата, в която двете пътували, са открити 56 000 евро белязани пари.
Останалите били у Дюлгеров, който също бе задържан.

Прецизирани са обвиненията срещу Иванчева и Дюлгеров

От обвинението са категорични, че разполагат с достатъчно доказателства срещу кметицата на "Младост", а шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев каза, че са използвани специални разузнавателни средства и описа записи по случая като "мечтата на всеки прокурор".

Бизнесменът Ваклин за акцията срещу Иванчева: Няма заговор (ВИДЕО)

От своя страна Иванчева твърди,че е станала жертва на заговор, а защитата й оспори публично твърдения на обвинението.

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

При ареста Иванчева стоя с часове в белезници на публично място в центъра на София и това породи остри реакции. От прокуратурата обясниха, че това се налагало заради законови разпоредби.

Цацаров: Депутатите да променят закона, ако не одобряват действията при ареста на Иванчева

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че при ареста на кметицата законът е спазен.