Николай Василковски
Николай Василковски / NOVA
По-различна гледна точка и оригинален прочит на традиционната прогноза в „Здравей, България“ от 18 юни
След 10 години в преследване на бедствията репортерът на Новините на NOVA Николай Василковски става част от екипа на Прогнозата за времето. От 18 юни в сутрешния блок “Здравей България” той ще търси алтернативния поглед в прогнозата и ще показва любопитни факти за феномена време, който засяга живота на всеки от нас.

Сутрин ще има актуална трафик информация за цялата страна с критичните места, където шофьорите могат да се натъкнат на опасности - мокри и хлъзгави пътища, свлачища и ремонти. Прогнозата ще предупреждава зрителите за опасни магнитни бури със съвети как да оцелеем, когато Слънцето прояви своите капризи. Очаквайте бедствията у нас и по света, събрани и обобщени с актуална картина и още много любопитна информация за странностите на времето.

Повече от 15 години Николай Василковски е в епицентъра на събитията. Към екипа на NOVA се присъединява през 2010 г., а журналистиката го изправя срещу не едно природно бедствие – наводнения, земетресения и пожари. Именно затова обича да казва, че върви винаги по следите на бурята. Като репортер на NOVA той ще продължи да следи темите, които е отразявал и до момента – наука, екология, климатични промени и околна среда.