/ NOVA
Гледайте шпионския трилър в 21.00 ч. всяка делнична вечер
Взривоопасни връзки, много екшън, бързи коли, загадъчни случаи и мистериозни убийства очакват зрителите в шпионския трилър "Кондор" тази вечер в 21.00 ч. по NOVA. Поредицата е екранизация по световноизвестния роман "Шестте дни на Кондора" от разследващия журналист Джеймс Грейди, който през 70-те вдъхновява Сидни Полак да създаде култовата филмова класика "Трите дни на Кондора" с участието на Робърт Редфорд.

През годините бестселърът на Грейди продължава да подхранва въображението на Холивуд и затова не е учудващо, че сценаристът на хитовите ленти “Късметът на Слевин” и “В голямата игра” Джейсън Смилович решава да го адаптира за малкия екран. Смилович обаче не прехвърля механично действието от романа в съвремието, а създава история, която напълно отговаря на реалностите на 21 век.

Кондор
NOVA

IndieWire определя продукцията като “умно направена адаптация с разширена история, която набляга на правилните елементи в разказа, без да накърнява старите съкровища на фабулата”, а най-известният сайт за кинокритика RottenTomatoes дава на поредицата 82% положителни отзиви. За реализацията на сериала са подбрани както цяла плеяда звезди като Мира Сорвино, Уилям Хърт, Брендън Фрейзър и Боб Балабан, така и млади новоизгряващи актьори като Макс Айрънс и Лийм Лубани, на които са поверени главни роли.

Кондор
NOVA

“Кондор” проследява живота на анализатор от ЦРУ (Макс Айрънс), натъкнал се на план, който застрашава живота на милиони хора. Джо Търнър винаги е бил във вътрешен конфликт заради работата си за ЦРУ. Но когато заради едно негово откритие са убити всичките му колеги и Джо е единственият оцелял и е принуден да бяга, теоритичните му резерви се превръщат в напълно реални морални дилеми. Джо ще бъде принуден да преосмисли себе си и онова, на което е способен, за да стигне до истината и да спре заговора. На кого обаче може да се довери в тази ситуация?

Не пропускайте да разберете в премиерния хитов сериал "Кондор" от 11 декември в 21.00 ч. в ефира на NOVA.